Basın Odası

Allianz’dan en güncel içerikleri takip edebileceğiniz Allianz Basın Odası’na hoş geldiniz.

Allianz’la ile ilgili tüm sorularınız için bizlere sağ taraftaki iletişim kanallarından ulaşabilirsiniz.

Allianz'da Suistimale Geçit Yok

Kasko ve trafik hasar dosyalarında suistimal tespit, inceleme ve yönetim çalışmalarını “Periskop” projesi ile iyileştiren Allianz Türkiye, süreçlerdeki manuel kontrollerin büyük bir kısmını ortadan kaldırdı. İleri teknolojiyle geliştirilen proje; suistimal kontrol kurallarını, hasar uzmanlarının kişisel yetkinliklerinden ve dikkatinden bağımsız olarak uygulanabilir hale getirdi. 2016 senesinde Allianz Türkiye’de suistimal tespit adedi yüzde 30; tutarı ise yüzde 75 oranında arttı.

Allianz araştırdı: Cep telefonları sürücüleri öldürüyor

Allianz’ın yaptığı araştırma; ilk kez, sayısı giderek artan trafik kazaları ile modern teknoloji cihazları arasındaki ilişkiyi inceledi. Modern teknolojinin sürücülerin dikkatini dağıttığı ve ölümlere neden olduğu ortaya çıkarken, her iki araç sürücüsünden biri, trafikte cep telefonu kullanma yasağını ihlal ettiğini açıkladı. Cep telefonları ve navigasyon sistemlerinin neden olduğu dikkatsizlik, alkolden daha büyük bir tehlike olarak kendini gösteriyor.

Kurumsal İletişim

Berna Özdemir